Junior IoT challenge Alkmaar

Fablab de Kaasfabriek uit Alkmaar organiseert een Challenge voor leerlingen uit Alkmaar en omstreken rondom het Internet of Things thema. Alkmaar heeft sinds korte tijd een IoT netwerk dat nu gebruikt gaat worden door leerlingen.

De leerlingen wordt gevraagd m.b.v een Arduino een GPS-systeem aan een ballon te hangen en metingen te doen. Metingen aan de positie, temperatuur, luchtdruk. Dat is al schitterend maar nog niet alles! Ook de organisatie en het uitzoeken van d wet wel en niet mag hoort bij het traject evenals een discussie aan het einde om te uit te zoeken waar de kansen en gevaren van een IoT netwerk liggen. Kortom: een mooi uitgebreid traject en de Kaasfabriek begeleidt dit door workshops te geven, hun expertise in te zetten en ruimte te geven om ermee aan de slag te gaan.

In maart is de uiteindelijke wedstrijd en evaluatie. We houden u hier op de hoogte van alle wederwaardigheden. Een fantastisch initiatief van het Fablab De Kaasfabriek. Bent u in de buurt, neem dan eens een kijkje en laat u verwonderen en doe mee!

 

Voor meer informatie, kunt u mailen met Marco van Schagen: marco@kaasfabriek.nl
of contact zoeken via het algemene e-mailadres: info@kaasfabriek.nl

 

2 reacties op “Junior IoT challenge Alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.