Contact

meDeze website is bedoeld als verzamelplek voor Maker Education en Maker Educators. Er is (nog) geen formele instantie/vereniging/club/stichting die de belangen van Maker Education in Nederland behartigt. Steeds meer mensen in en rondom het onderwijs willen echter meer weten van het fenomeen Maker Education en deze plek wil daarin antwoorden bieden.

De site heeft niet de pretentie volledig te zijn en alle fouten/onhandigheden/slordigheden komen op mijn conto. De site wordt ook niet professioneel onderhouden; voorlopig doe ik dat en vanwege mijn volledige betrekking als docent natuurkunde, zal een update soms wat langer op zich laten wachten.Ik hoop dat na een tijdje deze site wellicht een wat formelere status en dan ook een wat bestendiger onderhoud krijgt. De (geringe) kosten die dit met zich meebrengt, draag ik voorlopig ook nog persoonlijk.

Mijn naam is Arjan van der Meij en ik ben vooral docent natuurkunde op de Populier in Den Haag. Dat doe ik al zo’n twintig jaar en met heel veel plezier. De school waar ik werk is al jaren een voorloper op het gebied van uitdagend en vrolijk bètaonderwijs en een paar jaar geleden hebben we Maker Education omarmd (we wisten overigens nog niet dat het zo heette). Een korte verhaal over hoe dat precies zo gekomen is en wat we op de Populier doen aan Maker Education, kunt u hier vinden: http://plakkenenknippen.nl/?p=724. Als u liever kijkt en luistert, klik dan hier: http://plakkenenknippen.nl/?p=627.

Het voorop lopen met Maker Education aan de ene kant en de wil om te delen en vooral de “evangelisatiedrang” die we voelden vanwege het feit dat het zo ontzettend leuk is aan de andere kant, heeft ervoor gezorgd dat we de onofficiële vertegenwoordigers van Maker Education in Nederland zijn geworden. Er zijn gelukkig nog vele anderen die zich hiermee bezig houden en die zullen te zijner tijd ook hier hun bijdrages ongetwijfeld gaan publiceren. Voor nu nemen wij maar even het voortouw en proberen we tussen de lessen door Maker Education op de kaart te zetten. Overigens zijn er vele bewegingen gaande die ertoe moeten leiden dat het professioneler aangepakt gaat worden en er meer ondersteuning zal komen. Daar hoort u zo spoedig mogelijk over.

Vanzelfsprekend sta ik open voor feedback. Mijn contactgegevens staan hieronder en daaronder vind u ook nog een reactieformulier.

twitter: @arjanvandermeij
facebook: https://www.facebook.com/arjanvandermeij
email: arjan@makered.nl
skype: ajvdmeij


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Eén gedachte over “Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.