Feestelijke Makeravond in de Balie

CbBokQ2XEAA4Eb4Op donderdagavond 11 februari was er een feestelijke Maker Education avond in de Balie. Thieu Besselink plaatste het Makeronderwijs in een breder, historisch perspectief. “Dewey gaat eindelijk gelijk krijgen.” Daarna was het de beurt aan Astrid Poot. Astrid kijkt o.a. heel nauwkeurig naar waarom leerlingen maken en hoe ze daarmee beginnen. En daarmee betovert ze iedereen in de zaal. Ze kon ook nog prachtig nieuws aankondigen: Conrad wordt de officiële meewerkende partner van de Klooikoffers! Klik hier om meer te lezen.

Daarna was het de beurt aan de bekende maker Rolf Hut, die schrijft voor de rubriek “De Maakbare wereld” in de Volkskrant en een heel mooi makersboek heeft geschreven: “Rolfs maakbare wereld.” Rolf vertelde over zijn eigen late carrière als maker en welk plezier hem dat elke dag brengt en wees op het belang van zelf het heft in handen nemen en de energie die je krijgt van een geslaagd maakproject.

Na het in mijn ogen geslaagde experiment om even van perspectief te wisselen door van de tribune naar het podium te verhuizen, werd de website https://makereducation.nl gelanceerd door Karien Vermeulen van het Platform Maker Education. Vanaf vandaag kunnen groepen docenten een voucher aanvragen om samen met een fablab of makerspace kennis te maken met Maker Education. We hopen natuurlijk dat we snel door het geld heen zijn!

De verhalen van Jorg Duitsman en Yvonne Bogers over hun maakavonturen in de klas getuigden van het feit dat maken tot prachtige dingen kan leiden. De mooie leerlijnen van Jorg zorgen ervoor dat leerlingen op jonge leeftijd al hele bijzondere dingen maken. En de boot gemaakt door de leerlingen van Yvonne was mooi en het verhaal erachter nog mooier!

Na de forumdiscussie met Renée van Eijk van het Platform onderwijs2032 en Leraren met Lef, Anne-Wil Lucas kamerlid voor de VVD en voorvechter van Maker Education en startups en ondergetekende, was de feestelijke avond ten einde. Dank aan Rik Seveke voor de zeer verzorgde avond.

Kijk hieronder de avond terug:

https://vimeo.com/155043837

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.