De Denen op #makered reis

foto1In de week van 28 september tot 2 oktober 2015 is een groep van vijftig Deense leraren, schoolleiders en beleidsmedewerkers uit drie “municipalities” op ontdekkingsreis geweest door Maker Duitsland en Nederland. Een stop in Bremen, in Groningen, in Amsterdam bij Waag Society, in Utrecht bij Protospace. De laatste dag kwamen ze langs bij ons, op De Populier in Den Haag. Dat gebeurt natuurlijk niet elke dag, zo’n invasie van Vikingen op een school.

Het programma bestond uit een presentatie door ondergetekende. De focus lag op Maken in de klas. Dit werd gewaardeerd, het was de reden waarom ze ook graag een school bezochten. Daarna was er een rondleiding in onze Makerspace waarbij mijn collega’s en leerlingen ook aanschoven (die dus gewoon in het Engels met die Denen aan het babbelen waren, ik was apetrots, dat begrijp je). Daarna moesten ze aan de slag: een “Scandinavian Style” workshop. Na enige hilariteit toen ze zagen dat ze moesten werken met een IKEA melkklopper gevolgd door mijn aansporing iets te maken waar ze warm van werden, gingen ze aan de slag.

De resultaten waren fabelachtig! Heel bijzonder om te zien dat deze voornamelijk docenten die een week aan het reizen zijn, verlangen naar huis, toch zoveel creativiteit, vrolijkheid en energie aan de dag wisten te leggen. Je ziet hieronder de resultaten. Na een lekkere lunch vertrokken de Denen weer naar huis.

 

2 reacties op “De Denen op #makered reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.