Actieagenda Smart Industry

smartindHet ministerie van Economische Zaken heeft mevrouw I. Dezentjé-Hamming gevraagd een Actieagenda Smart Industry samen te stellen. Een actieplan om de “kansen” die de verregaande digitalisering van de industrie biedt, “te pakken.” Lees hier de brief die minister Kamp aan de Tweede Kamer stuurde.

Punt 10 van dit actieplan heet “LEREN ZONDER ONDERBREKING”. Onderzocht is dat bedrijven denken dat de 21st century skills belangrijk zullen zijn bij de banen in de industrie van de toekomst. Het doel,van dit punt is zo geformuleerd:

Een leven lang leren centraal stellen van jong tot oud om zo de snelle vooruitgang van de technologie te kunnen benutten.

Een van de acties die moet zorgen dat we dit doel halen is:

Moderniseren van het curriculum van het primair en voortgezet onderwijs, door het invoeren van soft skills, de zogeheten 21st century skills en kennismaking met technische skills.

En de betrokken partijen zijn:

Samenwerking tussen stuurgroep Smart Industry en het Techniekpact en het stimuleren van initiatieven die techniek & ICT een plaats geven in het onderwijs in de vorm van ‘maker education’.

Het is mooi om te zien dat ook buiten het ministerie van OCW Maker Education wordt gezien als een nastrevenswaardige onderwijsvorm. Waar het bij Onderwijs natuurlijk onderwijskundig wordt gedreven, is het bij EZ een economische noodzaak. Een mooie opsteker en Minister Kamp heeft toegezegd dit uit te gaan voeren. Binnenkort dus waarschijnlijk een uitnodiging!

Klik hier voor het volledig actieplan (PDF).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.