YouTube kanaal “Bas on Tech”

Nu 27 lessen online!

Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, software ontwikkelaar en maker.

Ik bied op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen. Mijn video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Naast de videoserie “Arduino voor beginners in het Nederlands”, ben ik begonnen met het maken van instructievideo’s voor specifieke Arduinoprojecten. In deze projecten wordt de opgedane kennis uit de Arduino voor beginners serie direct toegepast. Een voorbeeld van zo’n project is een Arduino mini-weerstation.

Op dit moment staan er 27 Nederlandse videolessen over de Arduino klaar. Mogelijk dat in de toekomst ook onderwerpen als Raspberry Pi, programmeren en domotica behandeld gaan worden.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op het Bas on Tech kanaal op YouTube via  http://BasOnTech.nl of abonneer je direct voor de laatste updates. Voor opmerkingen of suggesties kun je altijd een berichtje sturen via YouTube, Facebook of Instagram.

3 reacties op “YouTube kanaal “Bas on Tech”

 1. Hallo Bas,
  Met heel veel plezier volg ik je video’s met betrekking tot de Arduino. Je hebt het vaker over lesmateriaal wat onder de video gevonden kan worden. Misschien is mijn tablet of laptop te klein ? maar ik vind verder niets.
  Hopelijk ga je nog lang door met deze serie, het heeft mijn grootste aandacht, zeker door je rustige en duidelijke uitleg, niet te vergeten dat het ook nog in het Nederlands is. ????

   1. Hallo Bas,
    Geniet erg van je lessen in het NL ben tegen de zestig dus wel wat Engels maar soms toch te vlug voor mij, zeker heb programmeren is mijn bottleneck.
    Wil data logger maken met 5 ds18b20 sensoren zou je daar eens een video van kunnen maken.alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.