Tien redenen om Fablearn NL 2018 te bezoeken

Op vrijdag 28 september is het zover: de eerste Nederlandse Fablearn conferentie in Eindhoven. Een conferentie waarin we de staat van het maakonderwijs opmaken en vooruitkijken. Hieronder vind je tien redenen om deze conferentie te bezoeken:

  1. Het programma is enorm divers. Dat betekent dat je kunt luisteren, zelf kunt maken, kunt praten, kunt kijken en nog veel meer
  2. Het vindt plaats in de meest innovatieve stad van Nederland en een van de meest innovatieve steden ter wereld: Eindhoven. En dat ga je merken.
  3. Je kaartje voor Fablearn op vrijdag geeft je ook toegang tot de Maker Faire op zaterdag en zondag. Echt het allerleukste uitje, geschikt voor jong en oud. “Een mix van spelen met techniek, creativiteit ontdekken en verbaasd staan van inventiviteit.Klik hier voor het ongelooflijk uitgebreide programma. En kijk hieronder hier voor een video-impressie van vorig jaar.

 

  1. De allerleukste maker van Nederland komt spreken en dingen laten zien: Rolf Hut! Die moet je minstens één keer in je leven hebben zien spreken!
  2. Heel veel makers die op de Maker Faire staan, komen al op vrijdag speciaal voor de leraren van Fablearn. Dus als je zaterdag en zondag niet kunt, krijg je al een hele mooie doorsnee van de vrolijke maaksels.
  3. Je kunt zelf ook lekker op je eigen niveau aan de slag! Workshops, kettingreacties, Masterclasses. Eigenlijk te veel om uit te kunnen kiezen. En het zijn geen workshops met post-its, je gaat echt aan de slag!
  4. Je kunt luisteren naar internationale topsprekers op het gebied van Maken. Naast de inmiddels welbekende Sylvia Martinez is Sam Aaron er ook. Hij geeft met zijn eigen programmeertaal Sonic Pi een live optreden. Dit is echt een uniek optreden! (en daarna zelf te doen met het gratis Sonic Pi)
  5. Zo’n beetje alle maakdocenten uit Nederland zullen aanwezig zijn. Mensen uit de praktijk, die de dag ervoor nog in de klas stonden. Als je wel een vaker een conferentie bezoekt, weet je dat dat vaak de allergrootste opbrengst is: contact met gelijkgestemden.
  6. Op maakbijeenkomsten komen werelden bij elkaar. Je ontmoet net zo gemakkelijk een kunstenaar als een wetenschapper, er zijn hele oude makers en hele jonge, zeer ervaren en groentjes.
  7. De kracht van maken moet je ongefilterd ervaren. Pure trots, onversneden enthousiasme, dat voel je pas echt als je er bent. Je moet het echt meemaken!

Klik hier voor het programma, hier voor de website en hier om direct kaarten te kopen.

<<noot voor redactie: Best lastig om dit terug te schroeven van de 100 redenen die ik had, naar slechts 10…>>

Eén gedachte over “Tien redenen om Fablearn NL 2018 te bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.