YouTube kanaal “Bas on Tech”

Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, software ontwikkelaar en maker.

Ik bied op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen. Mijn video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Naast de videoserie “Arduino voor beginners in het Nederlands”, ben ik begonnen met het maken van instructievideo’s voor specifieke Arduinoprojecten. In deze projecten wordt de opgedane kennis uit de Arduino voor beginners serie direct toegepast. Een voorbeeld van zo’n project is een Arduino mini-weerstation.

Op dit moment staan er 14 Nederlandse videolessen over de Arduino klaar. Mogelijk dat in de toekomst ook onderwerpen als Raspberry Pi, programmeren en domotica behandeld gaan worden.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op het Bas on Tech kanaal op YouTube via  http://BasOnTech.nl of abonneer je direct voor de laatste updates. Voor opmerkingen of suggesties kun je altijd een berichtje sturen via YouTube, Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *